19jan

«Sprekere, lettere og gladere»

– digitalt livsstilskurs hos Unicare Friskvern!

Unicare Friskvern tilbyr i samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør, et nytt 10 ukers livsstilskurs. Denne gangen holdes kurset digitalt for at du lett skal kunne integrere kurset i en travel hverdag. Målet med kurset er: vektnedgang, bedre fysisk form og redusert risiko for sykdom.

I dette kurset gir vi deg virkemidlene for å oppnå vektreduksjon gjennom varig livsstilsendring!

Oppstart: tirsdag 31.januar 2023

https://unicare.no/siste-nytt/rehabilitering/unicare-friskvern/sprekere-lettere-og-gladere-digitalt-livsstilskurs-hos-unicare-friskvern/

15mar

Mat for hjernen

Få bedre oppmerksomhet. Skjerp hukommelsen! Høres det forlokkende ut? Hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle og klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør gir i Mat for hjernen en innføring i hvordan kostholdet vårt påvirker vår fantastiske hjerne, og hva som styrer våre matvalg. Her får du konkrete tips og råd om hva du bør spise, og ikke minst et vell av fristende oppskrifter på smart mat for hjernen, som gjør det mye lettere å gjøre gode valg til alle måltider.

Denne maten er sunn for både kroppen og hjernen! Hjelle og Sundfør skriver om hvordan riktig mat kan gjøre deg mer kreativ, hjelper deg å ta bedre avgjørelser, forebygger demens og andre hjernesykdommer og samtidig minsker risikoen for depresjon og nedstemthet. Her får du gode forslag til hjerneføde på eksamensdager og andre dager som krever god konsentrasjon.

Skap de beste forutsetninger for deg selv!

16sep

Mat for hjernen

 

Podkasten Hjernesterk ønsker å fremme helheten for god helse og har derfor fått besøk av Tine Sundfør.
Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad fra universitetet i Oslo. Hun har forsket på overvekt, fedme, hjerte- og karsykdommer, er forfatter- og kjent som en av landets fremste kostholdseksperter.

Lenge har mat primært blitt sett på som byggesteiner og energi for kroppen. De siste tiårene har man i større grad blitt klar over at maten vi spiser ikke bare påvirker hjernens normale funksjoner (hukommelse, humør feks), men også sannsynligheten for å utvikle en rekke forskjellige hjernesykdommer, som for eksempel Alzheimers demens, depresjon og ADHD. Er mat medisin, og er dette underkommunisert?  HØR MER

18aug

Kostholdsrådene med Tine Sundfør

Du har kanskje hørt om «myndighetenes kostråd». Bør vi egentlig følge disse? Hva innebærer de, og gjelder rådene for alle? Jeg snakker med en av mine favoritt-ernæringsformidlere, Tine Sundfør. Hun er klinisk ernæringsfysiolog, har doktorgrad i ernæring og er ikke redd for å svare på spørsmål om temaet. Vi snakker ikke bare om kostrådene, men også om kontroversene rundt mettet fett, om folkehelsetiltak og viktigheten av å spise nøtter. Dette er episoden for deg som vil lære mer om kosthold og maten vi spiser – her er kostrådene med Tine Sundfør! Hør mer….

 

https://pod.space/foodies/kostholdsradene-med-tine-sundfor

 

 

Innleggnavigasjon